Ga met je vrienden op pad

en ontdek gave, uitdagende routes

Snorfiets & Kerktoren beklimmen

  • 's ochtends en 's middags
  • 20

€34,40 p.p.

10:30-10:40

Uw gezelschap wordt in Meijel (Dorpsstraat 19) ontvangen.

Ontvangst optioneel uit te breiden met koffie, thee en Limburgse appelvlaai (€6,00 p.p.)

10:40-12:40


Na ontvangst en een korte introductie bij De Heere van Meijel in Meijel maken we ons op voor een toertocht met de klassieke snorfiets uit de jaren 60: de TOMOS.Gedurende onze snorfiets toertochten ontdekt u, aan de hand van de snorfietsroutekaart, de mooiste plekjes van Peel & Maas.

Afhankelijk van uw route, maakt u tijdens de tocht o.a. kennis met De Peel en bijbehorende kanalenstelsels, de Maas en uiteraard de vele gezellige kerkdorpen onderweg. Kortom: Leuk, gezellig en ook zeker indrukwekkend.

12:40-14:00

Na het eerste dagdeel nuttigt u optioneel een lunch bij De Heere van Meijel.

14:00-15:00

Na de unieke ervaring van het rijden op een snorfiets, staat na de lunch de beklimming van de kerktoren op jullie te wachten. Al vanaf 1955 staat de kathedraal van Meijel op een centrale plek in het dorp. Na de oorlog is er een nieuwe kerk gebouwd. Op het pleintje voor deze Sint Nicolaas kerk liggen nog de hoekstenen van de vorige kerk. De Méélse kerk heeft een prominente plek in ons dorp en groeit in de huidige tijd uit tot een multifunctioneel gebouw, met diverse nevenfuncties. Een gebouw waar niet alleen het geloof wordt gevierd, maar waar ook velen activiteiten in plaats vinden. O.a. een van onze eigen activiteiten www.slagindeschaduw.nl 


Het ontwerp van de Heerlense architect Frits Peutz spreekt nog steeds tot de verbeelding, de toren met een lengte van 79,8 meter behoort tot een van de hoogste torens van Nederland. De rijke geschiedenis, het fraaie interieur en het fantastische uitzicht (op 40 meter) maken de beklimming van 204 traptreden in dit unieke gebouw tot een onvergetelijke beleving. Een Peelgeluk ervaring voor jou en M(e)IJ(el) die je niet mag missen!

arrangement-main-image
arrangement-extra-image